Hızlı Tiramisu Hazırlama
Beklenmedik misafirleriniz mi var? Bu pratik ve lezzetli tiramisu tarifi tam size göre! Hem kolay hem de hızlı hazırlanabilen bu tarifle misafirlerinizi etkileyebilirsiniz. İşte size enfes bir ev yapımı tiramisu deneyimi sunacak adım adım tarifimiz. Malzemeler oldukça basit ve muhtemelen zaten mutfağınızda mevcut. Tarifimizi uygulayarak kısa sürede muhteşem bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Hazırlanış aşamaları da oldukça basit ve anlaşılır şekilde açıklanmıştır. Deneyin ve tadına doyamayacaksınız!Gerekli Malzemeler
* 2 adet yumurta* 1 çay bardağı şeker
* 1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 su bardağı un
* 2 yemek kaşığı granül kahve
* 1 su bardağı ılık su
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* 3 su bardağı süt (200 ml.)
* 4 yemek kaşığı un (tepeleme)
* 4 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
* 1 adet yumurta (küçük boy)
* 1 kutu labne peyniri
* 2 yemek kaşığı kakao
Tiramisu Hazırlama Adımları
1. Öncelikle, kek için yumurtaları şekerle çırpın. Sütü, sıvı yağı, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edin. Yağlanmış bir tepsiye yayın ve önceden ısıtılmış fırında pişirin. Pişen keki soğumaya bırakın.2. Kahveli şerbet için granül kahveyi ılık suda eritin ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Soğuyan keki küçük kareler halinde kesin ve kahveli şerbete batırın.
3. Krema için sütü, unu ve şekeri bir tencerede karıştırıp, koyulaşana kadar pişirin. Ayrı bir kapta çırpılmış yumurtayı yavaşça ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra labne peynirini ekleyip mikserle çırpın.
4. Bir kapta, kahveli şerbete batırdığınız kekleri, kremayı ve kakaoyu katmanlar halinde dizin. En üste kakao serpin ve buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Afiyet olsun!