Nefis Börek Tadında Karnabahar

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, pratik ve lezzetli bir tarif arayışındaysanız doğru yerdesiniz! Bu tarifimizde, karnabaharın kokusunu tamamen yok ederek, enfes bir börek tadı yakalıyoruz. Malzemeler genellikle her evde bulunan türden olduğu için, her zaman elinizin altında bulunan malzemelerle hızlıca hazırlayabilirsiniz. Hem çocukların hem de yetişkinlerin beğeneceği bu tarif, akşam yemekleriniz için mükemmel bir alternatif. Dilerseniz yanında yoğurt veya ayran ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

Bu börek tadında karnabahar tarifini hazırlamak için aşağıdaki malzemeleri temin etmeniz gerekiyor: 1 orta boy karnabahar, 2 yumurta, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 3 yemek kaşığı un, 1 paket kabartma tozu, 1 tutam maydanoz, 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri.

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle karnabaharı yıkayıp küçük parçalara ayırın. Ardından, derin bir kapta yumurta, yoğurt, sıvı yağ, tuz, karabiber, un ve kabartma tozunu iyice çırpın. Hazırladığınız karışıma karnabahar parçalarını ve maydanozu ekleyip güzelce karıştırın. Tereyağını eritip, hazırladığınız karışıma ekleyin. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir fırın kabına karışımı dökün ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen karnabaharınızı sıcak servis edin. Afiyet olsun!