Tarif Hakkında

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, pratik ve doyurucu bir yemek tarifi arıyorsanız, domates soslu tavuk çökertme kebabı tam size göre! Lezzetli ve enfes bir akşam yemeği için gerekli malzemeler ve adım adım hazırlanışını sizlerle paylaşıyoruz. Bu tarifle hem zaman kazanacak hem de damak tadınıza uygun enfes bir yemek hazırlayacaksınız. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak. Hazırlamak oldukça kolay ve sonuç inanılmaz lezzetli. Sıradan akşam yemeklerinden sıkıldıysanız, bu tarif tam size göre! Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

Tarifimiz için aşağıdaki malzemeleri hazırlamanız gerekmektedir:

  • 300 gram tavuk göğsü
  • 3 adet orta boy patates
  • 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 600 mililitre rendelenmiş domates (yaklaşık 4-5 domates)
  • 4 diş sarımsak
  • 2 su bardağı kızartma yağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 3-4 çorba kaşığı ayçiçek yağı

Hazırlanışı

Öncelikle, tavuk göğsünü küçük küpler halinde doğrayın. Patatesleri soyup, küp küp doğrayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp, patatesleri yumuşayana kadar kızartın. Ayrı bir kapta, rendelenmiş domates, sarımsak, kekik, nane, pul biber, biber salçası ve domates salçasını karıştırın. Tavukları ayçiçek yağında hafifçe kavurun. Daha sonra patatesleri ve domates sosunu tavuğa ekleyip, 15-20 dakika pişirin. Pişirme süresi boyunca ara sıra karıştırmayı unutmayın. Servis yapmadan önce üzerine yoğurt ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

İpuçları

Daha yoğun bir lezzet için, domates sosuna bir yemek kaşığı şeker ekleyebilirsiniz. İsterseniz, üzerine taze maydanoz veya dereotu serpiştirebilirsiniz. Yanında pilav veya bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz. Bu çökertme kebabı tarifiyle, hem lezzetli hem de doyurucu bir yemek hazırlayabilirsiniz. Deneyerek kendi zevkinize göre uyarlayabilirsiniz.