Nefis Bir Kek için Pratik Tarif

Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu enfes üzümlü kek tarifiyle tanışın! Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, lezzetiyle damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak. Hem pratik hem de oldukça doyurucu olan bu kek, hem yetişkinler hem de çocuklar için mükemmel bir ikram seçeneği. Özellikle yoğun günlerde vaktinizi çalmadan, hızlıca hazırlayabileceğiniz bu tarif, sizlere zaman kazandıracak. Ayrıca, tam buğday unu kullanımıyla da sağlıklı bir alternatif sunuyor. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1.5 su bardağı kuru üzüm
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 2 su bardağı tam buğday unu

Hazırlanışı

Öncelikle, yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpın. Daha sonra yoğurdu ve sıvı yağı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Ayrı bir kapta kuru malzemeleri (un, kabartma tozu, vanilya) birleştirin. Islak malzemeleri kuru malzemelere azar azar ekleyerek, elemeden karıştırın. Son olarak kuru üzümleri de ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp tamamen soğumaya bırakın. Afiyet olsun!

Servis Önerisi

Soğuyan kekinizi dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Üzerine pudra şekeri serpebilir, dondurma eşliğinde sunabilir veya yanında çay veya kahve ile tüketebilirsiniz. Bu pratik üzümlü kek tarifi, her türlü ikram için mükemmel bir seçenek olacaktır.