Hızlı ve Lezzetli Zeytinyağlı Taze Fasulye

Bu tarifle, kısa sürede enfes bir zeytinyağlı taze fasulye hazırlayabilirsiniz. Damak çatlatan lezzetiyle sofralarınıza renk katacak bu pratik yemek, hem yapımı kolay hem de oldukça besleyici. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes yemeğin tadına bayılacaklar. Malzemeler oldukça basit ve çoğu evde zaten bulunuyor. Tarifimizde kullanılan baharat miktarlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Hazırlaması oldukça kolay olduğu için acemi aşçılar için bile ideal bir seçenektir. Deneyip, lezzetine kendiniz de şahit olabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

* 1 adet soğan
* 1/2 kilogram taze fasulye* 2 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1 çay bardağı su
* 1 çay bardağı zeytinyağı* 1 adet domates (isteğe bağlı)

Nefis Zeytinyağlı Fasulye Nasıl Yapılır?

Öncelikle soğanı ince ince doğrayıp, zeytinyağı ile birlikte tencerede kavuralım. Sarımsakları da ekleyip, hafifçe kavurduktan sonra, biber salçası ve domates salçasını ilave ederek 1-2 dakika daha kavurmaya devam edelim. Ardından yıkayıp temizlediğimiz taze fasulyeleri tencereye ekleyelim ve suyunu ekleyerek kısık ateşte pişirmeye başlayalım. Pul biber, tuz, karabiber ve toz şekeri de ilave edip, fasulyeler yumuşayana kadar pişirelim. İsteğe bağlı olarak doğranmış domatesi de ekleyip, 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alalım. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!