Nefis Bir Lezzet: Vişne Soslu Kek

Görünümüne hayran kalacağınız, oldukça pratik bir kek tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifte, sağlıklı malzemeler kullanarak enfes bir lezzet elde edeceksiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu vişne soslu kek, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hem pratik olması hem de damak tadınıza hitap etmesiyle sizleri büyüleyecek. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes lezzetten çok memnun kalacaklar. Deneyin ve farkı görün! Bu tarifi yaparak hem kendinizi şımartabilir hem de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Malzemeler: Kek Hamuru

* 1 adet yumurta
* 2 yemek kaşığı bal
* 1/2 çay bardağı Hindistan cevizi yağı
* 1,5 su bardağı yulaf unu
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çay bardağı süt
* 1 adet havuç (rendelenmiş)
* 1 çay bardağı Hindistan cevizi tozu

Malzemeler: Vişne Sosu

* 2 yemek kaşığı yoğurt
* 1 tatlı kaşığı bal
* 2 yemek kaşığı kiraz sosu (vişne sosuyla da yapılabilir)

Malzemeler: Süsleme

* 1 kase kiraz (taze veya dondurulmuş)
* 1 tatlı kaşığı bal

Hazırlanışı

1. Öncelikle kek hamurunu hazırlamak için; yumurta, bal ve Hindistan cevizi yağını bir kapta çırpın. Daha sonra yulaf unu, kabartma tozu, süt, rendelenmiş havuç ve Hindistan cevizi tozunu ekleyip, güzelce karıştırın. Hamurun kıvamı oldukça önemli, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız hamuru kek kalıbına dökün.
2. Vişne sosunu hazırlamak için; yoğurt, bal ve kiraz sosunu karıştırın. Hazırladığınız vişne sosunu kek hamurunun üzerine eşit şekilde yayın.
3. Son olarak, kirazları bal ile hafifçe karıştırıp, kekin üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!