Lezzetli ve Besleyici Bir Çorba

Bu tarifle hazırlayacağınız köfteli bal kabağı çorbası, hem lezzetli hem de oldukça besleyici bir yemek olacak. Hazırlaması oldukça kolay ve pratik olduğundan, yoğun günlerinizde bile rahatlıkla yapabilirsiniz. Çorbanın kıvamını ve lezzetini, dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Örneğin, daha koyu bir kıvam tercih ederseniz, biraz daha su ekleyebilirsiniz. Ayrıca, kullanacağınız baharatlarla da çorbanıza farklı tatlar katabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, çorbanızı süslemek için taze maydanoz veya dereotu kullanabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu çorbayı çok sevecek.

Malzemeler: Bal Kabağı Çorbası için Gerekenler

Köfteler İçin:

  • 50 gram kıyma
  • 1/2 tatlı kaşığı pirinç
  • 1 adet küçük boy rendelenmiş soğan

Çorba İçin:

  • 1 adet büyük boy bal kabağı
  • 1 adet küçük boy havuç
  • 1 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 diş sarımsak
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı: Adım Adım Köfteli Bal Kabağı Çorbası

Öncelikle köfteleri hazırlayalım. Kıymayı, pirinci ve rendelenmiş soğanı iyice karıştırın. Küçük köfteler haline getirin. Ardından, bal kabaklarını, havuçları ve patatesleri soyup küp küp doğrayın. Sarımsağı ince ince doğrayın. Bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve hafifçe ısıtın. Doğradığınız sebzeleri ekleyip, birkaç dakika kavurun. Kırmızı mercimeği ve suyu ilave edip, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra, hazırladığınız köfteleri çorbaya ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. Piştikten sonra çorbayı blendırdan geçirebilirsiniz, tercihe bağlıdır. Afiyet olsun!