Anne Poğaçası Tarifi
Bu tarif, nesilden nesile geçen, oldukça pratik ve risksiz bir poğaça tarifi. Mis gibi kokusu ve enfes lezzetiyle çay saatlerinizi renklendirecek. Malzemeleri kolayca bulabilir, kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Hem çocuklarınız hem de misafirleriniz bayılacak. Deneyen herkesin favorisi olacak bu tarifin, sırrı ise annelerimizin ellerinden gelen o özel dokunuşta saklı. Kıvamı ve lezzetiyle benzersiz olan bu poğaça, mutfağınıza sıcak bir hava katacak. Hazırlamak için acele etmeniz gerekmiyor, keyifle yapabilirsiniz.
Malzemeler
İşte bu enfes anne poğaçası için gereken malzemeler: 1/2 paket katı yağ, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta, 1 su bardağı (2 parmak eksik) yoğurt, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz, 2 su bardağı un, 2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir, 500 gram ıspanak, 1 çay kaşığı (silme) karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı biber.
Hazırlanışı
Öncelikle ıspanağı yıkayıp ince ince doğrayın. Daha sonra derin bir kapta katı yağı ve sıvı yağı çatalla iyice ezin. Yumurtayı, yoğurdu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip karıştırın. Ardından unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamura doğranmış ıspanağı, beyaz peyniri, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın. Hamuru 10 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin ve 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!