Nefis Bir Lezzet: Karamelli Yalancı Tavuk Göğsü

Bu tarifle, oldukça pratik bir şekilde, ağızda dağılan hafif bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede enfes bir tavuk göğsü tadına varacaksınız. Hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli olan bu tarif, misafirlerinizi de etkileyecektir. Özellikle tatlı krizlerinize anında çözüm olacak bu tarif, deneyen herkesi kendine hayran bırakıyor. Hafif kıvamı ile ağır tatlılardan hoşlanmayanlar için de ideal bir seçenek. Ailenizle ve sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlık aşamalarını dikkatlice takip ederek, mükemmel bir sonuç elde edebilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

Krem Malzemeleri:

  • 1 litre süt
  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Karamel Malzemeleri:

  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı süt

Süsleme İçin:

  • 1 avuç ceviz

Hazırlanış Aşamaları

1. Öncelikle krem kısmını hazırlamak için süt, tereyağı, un, toz şeker ve vanilyayı bir tencereye alalım. Kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Karışımın koyulaşması ve tencerenin kenarlarından ayrılması önemlidir. Bu aşamada sabırlı olmak ve sürekli karıştırmak gerekiyor. Pişen kremayı ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
2. Karamel için; ayrı bir tencerede şekeri eritip karamelize edelim. Şeker eridikten sonra tereyağını ve sütü ekleyip karıştıralım. Karamel sosumuz hazır. Soğuyan krema ile karamel sosunu birleştirerek iyice karıştıralım.
3. Hazırladığımız karışımı kaseye veya uygun bir kaba boşaltıp üzerine kıyılmış ceviz serpelim. Buzdolabında en az 2 saat soğutup servis edelim. Soğuması için yeterli zaman ayırmak önemlidir, bu sayede daha güzel bir kıvam alacaktır.

Servis Önerileri

Soğuttuktan sonra dilimleyerek servis edebileceğiniz bu karamelli tavuk göğsü, yanında dondurma veya taze meyve ile de sunulabilir. Afiyet olsun!