Nefis Bir Lezzet: Fincan Tatlısı

Fırına ihtiyaç duymadan hazırlayabileceğiniz, pratik ve son derece lezzetli bir fincan tatlısı tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, klasik tatları modern bir dokunuşla harmanlayarak damak zevkinize unutulmaz bir deneyim sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tatlı, misafirlerinizi etkilemek veya kendinize küçük bir şımartma molası vermek için ideal. Malzemeler her evde kolaylıkla bulunabilen türden. Tatlıyı hazırlama süreci oldukça kısa sürüyor ve bekleme süresi gerektirmediği için vaktinizi verimli bir şekilde kullanmanıza olanak tanıyor. Hem görüntüsü hem de lezzetiyle gönlünüzü çalacak bu enfes tatlıyı mutlaka denemelisiniz.

Gerekli Malzemeler

Şerbet İçin:

  • 1/2 paket hazır meyve tatlısı (Kemalpaşa yerine tercih edeceğiniz bir marka)
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 1 litre su

Tatlı Hamuru İçin:

  • 3,5 su bardağı süt
  • 3,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 su bardağı un

Süsleme İçin:

  • 1/2 su bardağı Hindistan cevizi

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle şerbeti hazırlamak için, hazır meyve tatlısını, şekeri ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte, şeker eriyene ve hafif kıvam alana kadar kaynatın. Şerbetiniz hazır olduktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Şerbet soğurken tatlı hamurunu hazırlayabilirsiniz. Bunun için süt, şeker, tereyağı ve vanilyayı bir tencereye koyun. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca unu ekleyip, kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Kıvam oldukça koyulaşınca ocaktan alın. Hazırladığınız hamuru fincanlara paylaştırın. Soğuyan şerbeti fincanlardaki tatlıların üzerine gezdirin. En son olarak Hindistan cevizini üzerine serpin ve buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Afiyet olsun!