Tadına herkesin hayran kalacağı, oldukça pratik bir fındıklı kurabiye tarifiyle karşınızdayız! Bu lezzetli kurabiyeleri yapmak çok kolay ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Hem çay saatlerinizin hem de misafirlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarif, mutlaka denemeye değer. Hazırlaması oldukça basit olan bu kurabiyeler, hem çocukların hem de büyüklerin beğenisini kazanacak. Malzemeleri kolayca temin edebilir ve kısa sürede mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz. Unutmayın, taze fındık kullanmak kurabiyelerin lezzetini daha da artıracaktır. Afiyet olsun!
Gerekli Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı - 1/2 su bardağı sıvı yağ - 2 adet yumurta - 1 su bardağı şeker - 1/2 su bardağı nişasta - 1 tatlı kaşığı tarçın - 2,5 su bardağı un - 1 paket kabartma tozu - 1/2 su bardağı fındık (kırılmış veya bütün)
Hazırlanış
Öncelikle, oda sıcaklığındaki tereyağını ve sıvı yağı bir kapta iyice çırpın. Daha sonra yumurtaları ve şekeri ekleyip, krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta unu, nişastayı, kabartma tozunu ve tarçını karıştırın. Hazırladığınız kuru malzemeleri, tereyağlı karışıma azar azar ekleyerek yoğurun. Yoğurma işlemi sırasında fındıkları da ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru streç filme sarıp, buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru istediğiniz şekli verip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Kurabiyelerin kızarıp hafifçe sertleşmesini bekleyin. Fırından çıkardıktan sonra soğuması için biraz bekletin ve ardından afiyetle tüketin. Bu pratik kurabiye tarifiyle, sevdiklerinizi mutlu edeceğinizden emin olabilirsiniz.