Nefis Elmalı Rulo Kek

Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak, pratik ve lezzetli bir elmalı rulo kek tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifimizde kekin çatlamaması ve kırılmaması için özel püf noktalarına dikkat ettik. Hazırlaması oldukça kolay ve hızlı olduğu için, çayınız demlenene kadar bile tamamlayabilirsiniz. Hem görüntüsüyle hem de tadıyla herkesi etkileyecek bu muhteşem rulo keki mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve misafirleriniz için harika bir ikram seçeneği olacaktır. Özellikle elmanın mevsiminde yapıldığında tadına doyum olmuyor. Sıcacık bir fincan çay ile birlikte servis ederek keyfini çıkarabilirsiniz.

Malzemeler: Kek Hamuru

* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı şeker
* 1 çay bardağı süt
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 1,5 su bardağı un

Malzemeler: Elmalı İç Harç

* 6 adet elma (elma çeşitlerini tercihinize göre seçebilirsiniz)
* 1 su bardağı şeker
* 1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı

Öncelikle kek hamurunu hazırlayarak başlayalım. Yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpın. Sütü, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve unlanmış bir fırın tepsisine yayın. Ardından elmalı harcı hazırlayalım. Elmaları soyup rendeleyin veya ince ince dilimleyin. Şeker ve tarçın ile karıştırın. Hazırladığınız elmalı harcı kek hamurunun üzerine eşit şekilde yayın. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra hafifçe soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra rulo yaparak servis edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilir veya kaymakla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!