Lezzetli ve Besleyici Bir Zeytinyağlı
Zeytinyağlı sevenler için enfes bir tarif sunuyoruz! Portakallı kerevizli enginar, hem damak zevkinize hitap edecek hem de sağlığınıza faydalı olacak bir yemek. Bu tarifi hazırlamak oldukça kolay ve malzemeleri bulmakta zorlanmayacaksınız. Eğer sağlıklı ve lezzetli yemekler arıyorsanız, bu tarif tam size göre. Hazırlık aşamaları oldukça basit ve kısa sürede sofranızda bu muhteşem lezzeti bulabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes zeytinyağlı yemeğe bayılacaklar. Deneyin ve farkı görün!
Malzemeler ve Hazırlık
Bu enfes portakallı kerevizli enginar tarifini hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış), 1 adet havuç (küp doğranmış), 1 adet kereviz (küp doğranmış), 1 adet limonun suyu, 4 adet enginar (temizlenmiş ve dilimlenmiş), 2 adet portakal (suyu sıkılmış), 1 çay kaşığı tuz, 1/4 demet dereotu (kıyılmış), 1 su bardağı su. Öncelikle enginarları temizleyip dilimlerinizi hazırlayın. Soğanı ve havucu da küp küp doğrayın. Kerevizi de aynı şekilde doğrayın. Daha sonra tüm malzemeleri bir tencerede birleştirip pişirme işlemine başlayabilirsiniz.
Pişirme ve Sunum
Tencereye zeytinyağını ekleyip soğanı kavurun. Daha sonra havuç ve kerevizi ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Enginarları, limon suyunu, portakallı suyu, tuzu ve suyu ekleyin. Kapağı kapatıp orta ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Pişirme süresi enginarın tazeliğine göre değişebilir, yaklaşık 20-25 dakika yeterli olacaktır. Piştikten sonra enginarları kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis edin. Sıcak olarak servis edilmesi tavsiye edilir. Yanına pilav veya bulgur pilavı da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!