Muhteşem Portakal Aromalı Pırasa Yemeği

Akşam yemeği için ne pişireceğinize karar vermekte zorlanıyorsanız, bu enfes pırasa yemeği tam size göre! Taze sıkılmış portakal suyunun ferahlığı ile pırasanın lezzetini bir araya getiren bu tarif, hem pratik hem de son derece lezzetli. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz tadı çok sevecek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu yemek, malzeme çeşitliliğiyle de sofralarınıza renk katacak. Deneyen herkesin beğenisini kazanan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Siz de bu tarifi deneyip, farklı bir tat deneyimi yaşayabilirsiniz. Hemen malzemeleri hazırlayıp, mutfakta sihirli bir lezzet yolculuğuna çıkabilirsiniz.

Malzemeler

* 2 adet havuç
* 1 bağ pırasa* 1/2 çay bardağı pirinç
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1,5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
* 1,5 su bardağı su

Yemeğin Hazırlanması

Öncelikle, havuçları ve pırasaları yıkayıp temizleyin. Havuçları küçük küpler halinde doğrayın. Pırasaları ise ince ince doğrayın. Büyük bir tencereye zeytinyağını alın ve hafifçe ısıtın. Doğranmış havuçları ve pırasaları tencereye ekleyip, birkaç dakika kavurun. Domates salçasını ekleyip, 1-2 dakika daha kavurun. Pirinci, tuzu, şekeri ve portakal suyunu ekleyin. Son olarak suyu da ekleyip, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte, pirinçler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika). Piştikten sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Bu lezzetli pırasa yemeğini sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanında yoğurt veya ekşi krema ile servis edebilirsiniz. İsterseniz üzerine taze portakal dilimleri ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!