Bu tarif, pratik ve lezzetli, minik portakal kabuğu kekler hazırlamanızı sağlayacak. Hem görsel olarak şık, hem de damakta bıraktığı enfes lezzet ile kısa sürede favori tarifiniz olacak. Hazırlaması oldukça kolay, malzemeleri de her mutfakta bulunabilecek türden. Hem çocukların hem de yetişkinlerin çok seveceği, misafirlerinize de sunabileceğiniz özel bir ikram. Özellikle taze sıkılmış portakal suyu ile birlikte servis edildiğinde tadına doyum olmaz. Hemen denemeye ne dersiniz?
Malzemeler
* 3 adet portakal kabuğu (incecik doğranmış) * 1 su bardağı süt * 3/4 su bardağı sıvı yağ * 1/2 su bardağı şeker * 3 adet yumurta * 1 paket kabartma tozu * 1 paket vanilin * 1 tatlı kaşığı kakao * 3 su bardağı un
Hazırlanış
Öncelikle, portakal kabuklarını iyice temizleyip incecik doğrayın. Daha sonra, derin bir kapta yumurtaları ve şekeri çırpın. Sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu karıştırın. Hazırladığınız kuru malzemeleri, sıvı malzemelerin olduğu kaba yavaş yavaş ekleyip, çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Son olarak, ince ince doğranmış portakal kabuklarını da ekleyip karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu, yağlanmış ve unlanmış mini kek kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pişen kekleri kalıplardan çıkarıp soğumaya bırakın. Afiyet olsun! İsterseniz üzerine pudra şekeri serpebilir veya dilerseniz taze meyvelerle süsleyebilirsiniz. Bu enfes kek tarifini deneyip, yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.
Pratik ve Lezzetli Bir Tarif
Bu portakal kabuğunda kek tarifi, hem zaman kazandıran pratikliği hem de lezzetli tadıyla öne çıkıyor. Sadece birkaç malzemeyle ve kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarif, misafirlerinizi etkileyecek kadar özel bir sunuma sahip. Hem çay saatlerinde hem de özel günlerde gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz mükemmel bir ikram. Deneyin ve farkı görün!