Tarif Hakkında

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi ya da öğlen acıkmalarına mükemmel bir çözüm olan enfes bir poğaça tarifiyle karşınızdayız! Bu soslu ve pofuduk poğaça, yumuşak dokusu ve lezzetli sosuyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, pratikliğiyle de dikkat çekiyor. Aileniz ve sevdikleriniz için ideal bir atıştırmalık. Kahvaltı sofralarınızı renklendirecek, misafirlerinizi etkileyecek bu tarif, mutlaka denemeye değer. Elde edilen hamurun yumuşaklığı ve kabarıklığı, kullanılan malzemelerin kalitesiyle doğru orantılıdır. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

Hamur İçin:

1/2 paket yaş maya, 2 su bardağı ılık süt, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tuz, 4-4,5 su bardağı un

Sos İçin:

1,5 çay bardağı yoğurt, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta

Hazırlanışı

Hamurun Hazırlanması:

Ilık süte mayayı ve şekeri ekleyip, 5 dakika kadar bekletin. Daha sonra sıvı yağı ve tuzu ilave edip karıştırın. Unu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru üzerini örtüp, ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru hafifçe yumruklayarak gazını alın. Beğendiğiniz şekillerde (örneğin; yuvarlak veya üçgen) kesin. Hazırladığınız sosu poğaçaların üzerine sürün.

Sosun Hazırlanması ve Pişirme:

Yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı bir kapta iyice çırpın. Bu sosu mayalanmış hamur üzerine sürün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Yanına çay, kahve ya da ayran ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!