Tarif Hakkında

Bu tarifle, çay saatlerinizi renklendirecek, pofuduk ve enfes bir kış keki hazırlayacaksınız. Bol limon aromasıyla damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak bu kek, yapımı da oldukça kolay. İçerisindeki portakal ve havuç ile hem lezzetini hem de besin değerini artıran bu kek, hem çocukların hem de yetişkinlerin favorisi olacak. Hazırlaması oldukça pratik, malzemeleri de evinizde kolaylıkla bulabileceğiniz türden. Sıcacık bir kış gününde, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz mükemmel bir ikram seçeneği. Deneyin ve farkı görün, pişman olmayacaksınız. Sonrasında bize yorumlarınızı mutlaka iletin.

Malzemeler

İşte bu enfes kış keki için ihtiyacınız olan malzemeler:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet portakal (kabuğu rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
  • 1 adet havuç (rendelenmiş)
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı

Kış kekimizi hazırlamaya başlayalım! Öncelikle portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Havucu da rendeleyin. Derin bir kapta yoğurt, sıvı yağ ve şekeri çırpın. Daha sonra rendelenmiş portakal kabuğu, portakal suyu, havuç rendesi ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırıp, yoğurtlu karışıma yavaşça ekleyin. Keki yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

İpuçları

Kekinizi daha da lezzetli hale getirmek için birkaç ipucu: Kekin üzerine pudra şekeri serpebilir veya çikolata sosuyla süsleyebilirsiniz. Farklı meyve rendeleri de ekleyerek farklı aromalar deneyebilirsiniz. Kekinizi daha nemli tutmak için içine bir miktar süt ekleyebilirsiniz. Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan testini uygulayabilirsiniz.