Tarif Hakkında
Bu tarif, enfes lezzeti ve eşsiz dokusuyla sofralarınızı renklendirecek limon soslu, pırasalı enginar kalbi yemeğini sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem pratik hem de lezzetli bir akşam yemeği alternatifi. Özellikle enginar sevenler için mutlaka denenmesi gereken bir tarif. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak. Malzemeler oldukça yaygın ve kolay bulunabiliyor. Sadece birkaç adımda harika bir yemek hazırlayabilirsiniz. Sizi mutfağa davet ediyoruz!Malzemeler
* 20 adet enginar kalbi* 250 gram pırasa
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 adet kuru soğan
* 1 diş sarımsak
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1/2 çay bardağı su
* 1/2 adet limon
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanış
1. Öncelikle pırasaları temizleyip ince ince doğrayın. Soğanı ve sarımsağı da yemeklik doğrayın. Bir tavada 4 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtıp, soğanı ve sarımsağı hafifçe kavurun. Ardından doğranmış pırasaları ekleyip, yumuşayana kadar soteleyin. Tuz ve şekeri ilave edip, karıştırın. 1/2 çay bardağı suyu ekleyip, pırasaların suyunu çekmesini bekleyin.2. Ayrı bir kapta enginar kalplerini hazırlayın. Eğer dondurulmuş kullanıyorsanız, önceden çözülmüş olmasına dikkat edin. Temiz bir tavada kalan zeytinyağını ısıtın ve enginar kalplerini birkaç dakika hafifçe kızartın. Bu işlem enginarların daha güzel bir görünüm kazanmasını sağlayacaktır.
3. Sotelenmiş pırasaları enginar kalplerinin üzerine ekleyin ve iyice karıştırın. Limonun suyunu sıkıp üzerine gezdirin. Tuz ile tatlandırın. Dilerseniz limon dilimleriyle süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!