Muhteşem Patlıcanlı Rulo Köfte
Misafirlerinizi etkileyecek şık ve lezzetli bir yemek arıyorsanız, bu patlıcanlı rulo köfte tarifi tam size göre! Özellikle sunumuyla göz kamaştıran bu tarif, hem yapımı kolay hem de damakları şenlendiren eşsiz bir lezzet sunuyor. Nefis kıymalı iç harcı ve yumuşacık patlıcan ruloları, mükemmel bir uyum yakalıyor. Aileniz ve sevdikleriniz bu enfes tadı çok sevecek. Hazırlık aşamaları oldukça pratik olduğu için kısa sürede sofranızı süsleyecek bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, tarifteki adımları takip ederek kolayca hazırlayabilirsiniz. Unutmayın, en önemli şey; sevgiyle hazırlanan bir yemektir!Malzemeler ve Hazırlık
Patlıcan Hazırlığı: 4 adet patlıcanı uzunlamasına dilimleyip, 1/2 çay bardağı zeytinyağı ve 2 çay kaşığı tuz ile iyice ovun. Fırında veya tavada hafifçe kızartın. Patlıcanlar yumuşayıp hafifçe kızarana kadar pişirin. Kızaran patlıcanları soğumaya bırakın.Kıyma Karışımı: 450 gram dana kıymayı, 1 adet rendelenmiş soğan, 2 adet ince doğranmış sivri biber, 1 adet ince doğranmış kapya biber, 2 diş ezilmiş sarımsak, 3 yemek kaşığı galeta unu, 3 yemek kaşığı su, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1/2 demet kıyılmış maydanoz ile iyice yoğurun. İsteğe bağlı olarak iç harca baharatlar ekleyebilirsiniz. Kıyma harcını iyice karıştırıp, en az 15 dakika dinlendirin. Daha sonra 2 adet yufkayı ince uzun şeritler halinde kesin.
Sarma ve Pişirme: Patlıcan dilimlerini kıyma karışımıyla sarın ve rulo haline getirin. Hazırladığınız yufka şeritleri ile ruloları sarın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. 1/2 çay bardağı sıvı yağ ve 1/2 çay bardağı suyu karıştırıp, ruloların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.