Lezzetli Misket Köfte Hazırlama
İftar sofralarınıza farklılık katacak, hem pratik hem de ağız sulandıran bir tarif: Patates püresi yatağında misket köfte! Dana kıymayı, rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsağı, galeta ununu, yumurtayı, kırmızı toz biberi, kimyonu, pul biberi, karabiberi, tuzu ve maydanozu iyice yoğurarak misket köfte harcını hazırlayın. Küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Sıvı yağ ve tereyağında hafifçe kızartın. Daha sonra domates salçası, su, tuz ve karabiber ekleyerek pişirin. Köfteler pişerken patates püresini hazırlayabilirsiniz.Kremalı Patates Püresi
Kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış patatesleri haşlayın. Haşlanan patatesleri ezip, tereyağı, sıcak süt, tuz, karabiber ve muskat rendesiyle pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Patates püresi hazır. Daha sonra patates püresi bir servis tabağına alınır. Üzerine kızartılmış misket köfteler yerleştirilir. Bu mükemmel uyumun tadını çıkarın!Servis Önerileri
Patates püresi yatağında misket köfteyi taze yeşilliklerle süsleyerek servis edebilirsiniz. Yanında yoğurt veya cacık da tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun!Malzemeler
Misket Köfte İçin:
* 300 gram dana kıyma* 1 adet rendelenmiş soğan
* 2 diş ezilmiş sarımsak
* 3 yemek kaşığı galeta unu
* 1 adet yumurta
* 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
* 1/2 çay kaşığı kimyon
* 1/2 tatlı kaşığı pul biber
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı (silme) tuz
* 4-5 dal maydanoz
Sos İçin:
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1-1,5 su bardağı su
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber
Patates Püresi İçin:
* 650 gram patates* 1 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
* 1/2 su bardağı sıcak süt
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1 tutam muskat cevizi rendesi