Tarif Hakkında

Bu özel pilav tarifi, lezzetli bir et ve üzüm sosu ile buluşan tane tane pişmiş pirinçlerle, damağınıza unutulmaz bir lezzet şöleni sunuyor. Alışılmış pilav tariflerinden farklı bir deneyim için ideal bir seçenek. Özel sosu ve kaliteli malzemeleriyle hazırlanan bu pilav, sofralarınıza ayrıcalık katacak. Hem görüntüsü hem de tadıyla göz dolduran bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes lezzetten çok memnun kalacak. Sıcacık ve doyurucu bir yemek arayanlar için mükemmel bir seçenek. Hazırlanması oldukça kolaydır ve kısa sürede sofranızı süsleyecektir.

Malzemeler: Et ve Üzüm Sosu

* 300 gram orta yağlı kuşbaşı et
* 1,5 su bardağı nohut
* 1,5 su bardağı su
* 1,5 çay kaşığı tuz
* 250 gram çekirdeksiz kuru sarı üzüm
* 1 su bardağı üzüm pekmezi
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ

Malzemeler: Pilav

* 120 gram sıvıyağ
* 3 su bardağı pirinç
* 1,5 çay kaşığı tuz
* 4,5 su bardağı su

Hazırlanışı

Öncelikle, kuşbaşı eti, nohut, su, tuz, kuru üzüm, üzüm pekmezi ve sıvıyağı bir tencerede orta ateşte pişirin. Nohutlar yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Bu aşamada etler iyice yumuşamış ve sos kıvamına gelmiş olmalıdır. Sosu, tuz oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha tatlı bir sos isterseniz üzüm pekmezi miktarını artırabilirsiniz. Eğer daha koyu kıvamlı bir sos tercih ediyorsanız, biraz daha uzun süre pişirebilirsiniz. Tercihen tencerenin kapağını açık bırakarak fazla suyun buharlaşmasını sağlayabilirsiniz. Pişirme süresi etin cinsine ve büyüklüğüne göre değişebilir.
Ayrı bir tencerede, sıvıyağı ısıtın ve pirinci ekleyin. Pirinci hafifçe kavurun. Tuz ekleyin ve suyunu ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin. Pirinçler tane tane pişmiş olmalıdır. Pişen pilavı sosla birlikte servis edebilirsiniz. İsterseniz pilavın üzerine, daha önce hazırladığınız sosu kaşık yardımıyla gezdirip servis yapabilirsiniz. Bu, üzüm soslu pilavınıza görsel bir şölen de katacaktır.