Zeytinyağlı Lahana Sarması için Malzemeler

Tadına doyulmayacak kadar lezzetli bir zeytinyağlı lahana sarması tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifte kullanacağımız malzemeler oldukça basit ve çoğu mutfağınızda zaten mevcuttur. Öncelikle, bir adet güzelce yıkanmış ve yaprakları ayrılmış olgun lahanaya ihtiyacımız var. Bunun yanında, 1 su bardağı pirinç, 2 adet iri soğan (incecik doğranmış), yarım su bardağı kaliteli zeytinyağı, yarım su bardağı domates püresi, 1 yemek kaşığı domates salçası, yarım demet maydanoz (ince kıyılmış), çeyrek demet dereotu (ince kıyılmış), 1 yemek kaşığı kuru nane ve 1 yemek kaşığı tuz malzemelerimiz arasında. Malzemelerimiz hazır olduğuna göre, enfes lahana sarmalarımızı yapmaya başlayabiliriz. Hazırlık aşaması oldukça keyifli, buyrun birlikte yapalım.

Lahana Sarması Hazırlanışı

Öncelikle, lahananın yapraklarını ayırmak için kaynar suda birkaç dakika haşlayın. Daha sonra yaprakları dikkatlice ayırıp, sert orta kısımlarını kesin. Ayrılan lahanaları geniş bir kapta suyun içinde bekletin, kurumasını önleyin. Ardından, ayrı bir kapta incecik doğranmış soğanları zeytinyağı ile pembeleşene kadar kavurun. Kavrulan soğanlara pirinci ekleyip, 1-2 dakika daha kavurun. Sonra domates püresi, domates salçası, kıyılmış maydanoz, dereotu, kuru nane ve tuzu ilave edip, iyice karıştırın. Bu karışımı lahanaların içine koyarak sarın. Sarılan lahana sarmalarını tencereye dizin, üzerine kaynar su ekleyip, orta ateşte pişirin. Pişme süresi yaklaşık 45-60 dakikadır, ara sıra kontrol ederek suyunu azaltın. Pişen zeytinyağlı lahana sarmalarınızı sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Sıcak olarak servis edilen zeytinyağlı lahana sarmalarınız, yanında yoğurt veya cacık ile servis edilebilir. İsterseniz üzerine limon sıkabilir, taze nane ve dereotu ile süsleyebilirsiniz. Bu tarif ile hazırlayacağınız lezzetli lahana sarmaları, hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilir. Soğuk olarak da oldukça lezzetli olan zeytinyağlı lahana sarması, özellikle yaz aylarında serinletici bir seçenek olabilir. Deneyerek kendinize göre farklı tatlar da ekleyebilirsiniz, örneğin; içine biraz kıyma ekleyerek daha doyurucu bir lezzet elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!