Lezzetli ve Sağlıklı Bir Çorba
Bugün sizlerle paylaşacağımız zencefilli havuç çorbası tarifi, hem damak zevkinize hitap edecek hem de vücudunuza vitamin deposu olacak. Bu tarifle hem lezzetli bir yemek yiyebilir hem de bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz. Sıcak ve soğuk olarak tüketilebilen çorba, özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, acemi aşçılar için de ideal. Malzemeleri bir araya getirip, basit adımları takip ederek kısa sürede enfes bir çorbanın tadını çıkarabilirsiniz. Çorbanın yoğunluğunu ve kıvamını tercihinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha yoğun bir çorba için daha az su kullanabilir, daha sulu bir çorba için daha fazla su ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
Gerekli Malzemeler
Bu enfes havuç çorbası için aşağıdaki malzemeleri hazırlamanız gerekiyor: 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 adet orta boy soğan (ince kıyılmış), 5 adet orta boy havuç (küçük küpler halinde doğranmış), 1 adet orta boy patates (küçük küpler halinde doğranmış), 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil, 3 diş sarımsak (ezilmiş), 1200 mililitre su (veya tercihe göre daha az/fazla), 1 çay kaşığı tuz (veya damak tadına göre), 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı zerdeçal.
Hazırlanış Aşamaları
Öncelikle, geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın. İnce kıyılmış soğanları ekleyip, hafifçe pembeleşene kadar soteleyin. Daha sonra, küp küp doğranmış havuçları ve patatesleri tencereye ekleyin. Üzerine ezilmiş sarımsakları ve rendelenmiş zencefili ilave edip, birkaç dakika daha soteleyin. Ardından, 1200 mililitre suyu, tuzu, karabiberi ve zerdeçalı ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişen çorbayı blenderdan geçirerek püre haline getirin. İsterseniz, çorbanızı süzgeçten geçirebilirsiniz. Servis etmeden önce, üzerine taze maydanoz veya kişniş ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
Püf Noktaları
Çorbanızın daha kremsi bir kıvamda olmasını isterseniz, pişirmeden önce havuçları ve patatesleri biraz daha ince doğrayabilirsiniz. Zencefilin miktarını damak zevkinize göre artırabilir veya azaltabilirsiniz. Daha tatlı bir tat için biraz bal veya akçaağaç şurubu ekleyebilirsiniz. Çorbanızı süslemek için kızarmış ekmek parçaları veya krema kullanabilirsiniz. Dilerseniz çorbanıza biraz limon suyu ekleyerek daha ferahlatıcı bir tat elde edebilirsiniz.