Yufkalı Pilavın Sırrı

Bu tarif, klasik etli pilavın lezzetli bir yorumu. Tane tane pişmiş pirinç pilavı, bu kez geleneksel hamur yerine, hazır yufkaların arasına sarılıyor. Yumuşacık yufka ve enfes pilavın birleşimi, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, özel günlerinizde veya misafirleriniz için gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. Hem doyurucu hem de şık bir sunum için ideal. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak! Her lokmada ağızda dağılan pilavın tadını çıkarın.

Malzemeler: Pilav İçin

* 300 gram kıyma (kuzu veya dana)
* 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
* 1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 1 adet orta boy havuç (küp doğranmış)
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 su bardağı pirinç (ince taneli)
* 3 su bardağı sıcak su veya et suyu
* 10 dal maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı toz zerdeçal

Malzemeler: Sarım İçin

* 2 adet yufka (ince)
* 1 adet yumurta sarısı (çırpılmış)
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı süt

Hazırlanışı

Öncelikle, pilav için malzemeleri hazırlayın. Zeytinyağı ve tereyağını bir tencerede eritin. Soğanı ve sarımsağı kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Havucu ekleyip 5 dakika daha pişirin. Pirinci ekleyin ve 1 dakika kavurun. Sıcak suyu ve baharatları ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte, suyu tamamen çekene kadar pişirin. Maydanozu ekleyin ve karıştırın. Pilavınız hazır. Yufkaları ortadan ikiye kesin. Her bir yufkanın üzerine pilavdan koyun ve rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı, zeytinyağı ve sütü karıştırıp yufkaların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!