Tarif Hakkında
Pratik ve kolay bir çorba arayışındaysanız, bu yoğurtlu tavuk çorbası tarifi tam size göre! Sıcacık ve besleyici yapısıyla hem vücudunuzu ısıtacak hem de keyifli bir yemek deneyimi yaşatacak. Bu tarifle hem zamandan tasarruf edecek hem de enfes bir lezzetin tadına varacaksınız. Hazırlaması oldukça kolay olan bu çorbayı, hem hafta içi akşam yemeklerinde hem de hafta sonu öğlen sofralarınızda rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz lezzetten çok memnun kalacak. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolaylıkla bulunabiliyor. İşte, püf noktalarıyla birlikte, damak çatlatan yoğurtlu tavuk çorbası tarifi…Malzemeler
* 1,5 su bardağı yoğurt* 2 adet yumurta sarısı
* 3 yemek kaşığı un
* 500 gr tavuk göğsü (küp küp doğranmış)
* 7 su bardağı su
* 4 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 2 yemek kaşığı limon suyu
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 yemek kaşığı tereyağı (veya zeytinyağı)
Hazırlanışı
1. Öncelikle, tavuk göğsünü küp küp doğrayın ve tereyağı veya zeytinyağı ile birlikte orta ateşte hafifçe pembeleşene kadar kavurun. Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.2. 7 su bardağı suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra, ateşi kısın ve tavuklar yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
3. Ayrı bir kapta, unu yoğurt ve yumurta sarısı ile iyice çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde edilene kadar karıştırmaya devam edin.
4. Çorbanın kaynamaya devam ettiği tencereye, yoğurtlu karışımı yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin. Çorbaya topaklanmaması için bu işlem çok önemlidir.
5. Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Kıvamına göre isteğe bağlı olarak biraz daha su ekleyebilirsiniz.
6. Çorba hafifçe koyulaşana ve kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Arzuya göre taze maydanoz veya dereotu ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!