Lezzetli Bir Tarhana Çorbası Deneyimi

Daha önce hiç yoğurtlu tarhana çorbası yapmadıysanız, bu tarif tam size göre! Bu enfes çorbayı yapmanın keyfini çıkaracağınızdan eminiz. Tarifimiz, klasik tarhana çorbasına yoğurdun eşsiz lezzetini ve kıvamını ekleyerek, hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilecek harika bir sonuç ortaya koyuyor. Hem doyurucu hem de ferahlatıcı olan bu çorba, özellikle soğuk günlerde içinizi ısıtacak. Hazırlaması oldukça kolay ve kısa sürede sofralarınızda yerini alacak. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede bu nefis çorbaya sahip olabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak!

Gerekli Malzemeler

- 1 kase yoğurt
- 3 yemek kaşığı (tepeleme) tarhana- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı tel şehriye
- 1,5 litre su
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı (silme) tuz

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, tereyağını ve sıvı yağı tencerede eritip, sarımsakları hafifçe kavurun. Ardından, tarhanayı ekleyerek 1-2 dakika kavurun. Suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra, tel şehriyeyi, tuzu, kırmızı biberi ve naneyi ekleyin. Düşük ateşte 10-15 dakika pişirin. Çorba pişerken, yoğurdu bir kapta az miktarda çorbaya karıştırarak hafifçe ısıtın ve yoğurdun kesilmesini önleyin. Daha sonra, ılıtılmış yoğurdu çorbaya ekleyip, kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Ocaktan almadan önce iyice karıştırın. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!


Servis Önerileri

Çorbanızı taze ekmek veya pide ile servis edebilirsiniz. İsterseniz üzerine bir kaşık yoğurt ve kıyılmış taze nane ekleyebilirsiniz. Soğuk olarak tükettiğinizde, ferahlatıcı bir lezzet için buz parçaları eklemeyi deneyebilirsiniz.