Lezzetli Bir Kahvaltı: Yelpaze Yumurta

Sabah kahvaltılarınıza farklılık katacak, enfes bir tarifle karşınızdayız! Bu pratik ve lezzetli yumurta kapama tarifi, sevdiklerinizin de beğenisini kazanacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifte, malzemelerin uyumunu ve sunumun şıklığını bir araya getirdik. Özellikle hafta sonu kahvaltılarında mükemmel bir tercih olacak bu tarif, hem doyurucu hem de oldukça besleyici. Siz de sevdiklerinizle birlikte keyifli bir kahvaltı sofrası hazırlamak için hemen denemenizi öneriyoruz. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, yapılış adımlarını takip ederek kısa sürede bu lezzeti sofranıza taşıyabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

* 4 adet yumurta* 2 adet domates (küp doğranmış)
* 2 adet yeşil biber (incecik doğranmış)
* 1 yemek kaşığı taze maydanoz (kıyılmış)
* 15 dilim sucuk (tercihen dana sucuk)
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı kuru nane
* Karabiber (tutam)
* Kırmızı pul biber (tutam)
* 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Yelpaze Yumurta Kapanmasının Yapılışı

Öncelikle, sucukları orta ateşte kızartın ve bir kenara alın. Daha sonra, aynı tavada tereyağı ve zeytinyağını eritin. Küp doğranmış domatesleri ve incecik doğranmış yeşil biberleri ekleyip, birkaç dakika soteleyin. Kıyılmış maydanoz, kuru nane, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyip, karıştırın. Hazırladığınız sebze karışımını tavada hafifçe yayarak, üzerine hafifçe çırpılmış yumurtaları dökün. Yumurtalar pişerken, üzerine sucukları düzenleyin. Yumurtaların üstü pişince, rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin ve kapağı kapatıp, peynir eriyene kadar 1-2 dakika pişirmeye devam edin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!