Lezzetli ve Besleyici Yayla Çorbası

Günün her saati tüketilebilen, ferahlatıcı nanesiyle damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak yayla çorbası tarifi, tüm püf noktalarıyla birlikte sizlerle. Bu pratik ve besleyici çorba, hem sıcak hem de soğuk olarak servis edilebilir. Hazırlaması oldukça kolaydır ve malzemeleri her evde kolayca bulunabilen ürünlerden oluşur. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes çorbayı çok seveceklerdir. Deneyen herkesin tarifini saklayıp defalarca yapacağı bu lezzetli çorbanın tadına doyamayacaksınız. Tarifimizi dikkatlice takip ederek kusursuz bir yayla çorbası hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler ve Hazırlık

İşte bu muhteşem yayla çorbası için gerekli malzemeler: 2 su bardağı yoğurt, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1,5 yemek kaşığı (tepeleme) un, 2 çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı limon suyu, 1 adet yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı pul biber, 6 su bardağı su, 1 çay bardağı pirinç, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı kuru nane. Öncelikle pirinci yıkayıp, suda beklemeye alın. Diğer malzemeleri de yanınızda bulundurun. Tereyağını ve zeytinyağını ayrı ayrı eritin. Unu, erittiğiniz tereyağı ile karıştırarak hafifçe kavurun. Bu işlem çorbanıza kıvam verecektir. Sonrasında diğer adımlara geçebilirsiniz.

Püf Noktalarıyla Yayla Çorbası Tarifi

Öncelikle, yavaş yavaş kaynar suya pirinci ekleyip, hafifçe pişirin. Ardından, hazırladığınız un-yağ karışımını kaynar suya ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın. Bu aşamada, altını kısık ateşe almayı unutmayın. Ayrı bir kapta yumurta sarısını, yoğurdu, limon suyunu, pul biberi ve tuzu iyice çırpın. Çorba kaynamaya başladıktan sonra, hazırladığınız yoğurtlu karışımı yavaşça çorbaya ekleyip, karıştırmaya devam edin. Çorbanız kıvam aldığında ocaktan alın. Son olarak, kuru naneyi ekleyip, birkaç dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Sıcak ya da soğuk olarak servis edebileceğiniz bu yayla çorbası, lezzetine lezzet katacaktır. Afiyet olsun!