Lezzetli Bir Meze: Yalancı Çerkez Tavuğu

Pratikliği ve enfes lezzetiyle öne çıkan bu yalancı Çerkez tavuğu tarifi, sofralarınızın yeni gözdesi olacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu meze, misafirlerinizi etkilemek için ideal bir seçenek. Hem görüntüsü hem de tadıyla beğeni toplayacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Özellikle bayram sofralarınız için mükemmel bir alternatif sunuyor. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzetli mezeyi çok sevecek. Malzemelerin birleşimi, eşsiz bir tat deneyimi yaşamanızı sağlayacak. Deneyin ve farkı görün!

Gerekli Malzemeler

Tarifimiz için iki kısımda malzeme kullanacağız. Birinci kısım, tavukların haşlanması için gerekli malzemeleri içeriyor: 2 adet tavuk göğsü, 1 adet soğan, 1 adet havuç, 1 adet defne yaprağı, 4-5 adet tane karabiber, 4-5 adet toz kişniş (isteğe bağlı), 1 çay kaşığı tuz ve 1 litre su. İkinci kısım ise, yalancı Çerkez tavuğun sosu ve sunumu için gereken malzemeleri içeriyor: 2 dilim bayat ekmek, ½ su bardağı ince çekilmiş ceviz içi, 2 yemek kaşığı süzme yoğurt, 2 yemek kaşığı mayonez, 1 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı kimyon, ½ çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı ceviz içi, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı.

Hazırlanış

Öncelikle tavuk göğüslerini haşlayalım. Tavuk göğüslerini, soğanı, havucu, defne yaprağını, karabiberi, kişnişi (isteğe bağlı) ve tuzu 1 litre su ile birlikte tencereye koyun. Kaynayana kadar orta ateşte pişirin, daha sonra kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Tavuklar piştikten sonra sudan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan tavukları ince ince didikleyin. Bayat ekmekleri suda ıslatıp sıkın. Islatılmış ekmekleri, ceviz içi, yoğurt, mayonez, sarımsak, kırmızı toz biber, kimyon, karabiber ve tuz ile birlikte bir kapta iyice karıştırın. Didiklenmiş tavukları ekleyip tekrar karıştırın. Kalan ceviz içini ve kırmızı toz biberi zeytinyağı ile kavurun. Hazırladığınız tavuk harcına kavrulan cevizleri ekleyip iyice karıştırın. Yalancı Çerkez tavuğununuzu servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!