Muhteşem Bir Lezzet: Vişneli Karaorman Brownisi

Bu tarifle, hazırlaması oldukça kolay ve ağızda dağılan bir vişneli karaorman brownisi yapacaksınız. Malzemeleriniz hazır ise, hemen mutfağa geçip bu enfes lezzeti birlikte hazırlayalım. Tarifimizde, bitter çikolatanın yoğun aroması, vişnenin ekşiliği ve kremanın hafifliği mükemmel bir uyum yakalıyor. Hazırladığınız bu browniyi sevdiklerinizle paylaşabilir, çay saatlerinizin veya özel günlerinizin vazgeçilmez tatlısı haline getirebilirsiniz. Hem yapımı oldukça pratik hem de görüntüsüyle damakları şenlendirecek bir tatlı arayanlar için ideal bir seçenek. Sonuç olarak, bu tarifi deneyerek benzersiz bir lezzet deneyimi yaşayacaksınız. Afiyet olsun!

Malzemeler: Brownisi İçin

* 170 gram bitter çikolata
* 80 gram tereyağı
* 2 tatlı kaşığı granül kahve
* 90 gram un
* 1 tutam tuz
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 paket vanilin
* 3 adet yumurta
* 200 gram toz şeker

Malzemeler: Krema İçin

* 200 mililitre krema
* 100 gram taze peynir
* 4 yemek kaşığı pudra şekeri

Malzemeler: Vişne Sosu İçin

* 1 su bardağı vişne
* 30 gram toz şeker
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 1/2 su bardağı su
* 2 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

Öncelikle, vişne sosunu hazırlamak için, vişneleri, şekeri, nişastayı, suyu ve limon suyunu bir tencerede kaynatın. Kıvam alıncaya kadar pişirmeye devam edin. Soğumaya bırakın. Ardından, browninin hamurunu hazırlamak için, bitter çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri çırpın. Eritilmiş çikolatayı yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın. Un, tuz, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin. Yavaşça karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış bir fırın kabına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Pişen browniyi soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, krema malzemelerini mikser ile çırpın. Kremayı soğumuş browni üzerine yayın. Üzerine vişne sosunu gezdirin ve servis edin.