Muhteşem Bir Lezzet: Vişneli İrmik Tatlısı

Çok pratik ve basit bir tatlı arayışındaysanız, cheesecake tadındaki hafifliğiyle bu vişneli irmik tatlısı tam size göre! Hazırlaması oldukça kolay ve malzemeleri de herkesin mutfağında bulunanlardan oluşuyor. Hem görüntüsü hem de lezzetiyle misafirlerinizi etkileyecek bu tarif, yeni favoriniz olmaya aday. Çocuklarınızın da çok seveceği bu tatlıyı denemeden geçmeyin. Özellikle yaz aylarında serinletici etkisiyle de öne çıkıyor. Hemen tarifimize göz atın ve enfes bir tatlı deneyimi yaşayın. Ailenizle birlikte keyifli vakit geçirmenizi sağlayacak bu tarif, mutlaka denemeye değer.

Malzemeler

Kuru Taban:* 1 paket yulaflı bisküvi
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 10 adet fındık (veya ceviz)
İrmik Karışımı:* 4 su bardağı süt
* 8 çorba kaşığı irmik
* 6 çorba kaşığı şeker
Vişne Sosu:* 1,5 su bardağı vişne suyu
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 1 yemek kaşığı şeker
Süsleme:* 10 adet vişne
* 1 çay kaşığı toz Antep fıstığı

Hazırlanış

Öncelikle yulaflı bisküvileri rondodan geçirip, üzerine eritilmiş tereyağı ve kıyılmış fındıkları ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı, yağlanmış küçük bir fırın kabına yayın ve hafifçe bastırarak düzleştirin. Daha sonra, süt, irmik ve şekeri bir tencerede orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Ayrı bir tencerede vişne suyu, nişasta ve şekeri kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan irmik karışımını hazırladığınız bisküvi tabanının üzerine yayın. Üzerine vişne sosunu dökün ve eşit şekilde yayın. En son olarak, vişneler ve Antep fıstığı ile süsleyerek buzdolabında en az 2 saat soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Servis Önerisi

Vişneli irmik tatlısınızı, soğuk olarak servis etmeniz idealdir. Dilerseniz yanında bir top dondurma veya krema ile de servis edebilirsiniz.