Muhteşem Vişneli Rulo Pasta

Tam mevsiminde toplanmış vişnelerle yapılan bu nefis rulo pasta tarifi, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Misafirlerinizi etkileyecek kadar lezzetli olan bu pasta, yapımı da oldukça kolay. Hafif ve yumuşak kek yapısı, ağızda dağılan vişne sosuyla mükemmel bir uyum yakalıyor. Hazırlık aşamalarını dikkatlice takip ederek, siz de bu enfes pastayı kolayca hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve sevdikleriniz bu muhteşem vişne soslu lezzete bayılacak. Özel günleriniz için ideal bir tercih olan bu pasta, aynı zamanda günlük tatlı ihtiyacınızı da karşılayabilir. Sürpriz bir tatlı arayışındaysanız, bu tarif tam size göre!

Malzemeler: Kek için

* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 çay bardağı süt
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilin
* 1,5 su bardağı un

Malzemeler: Vişne Sosu için

* 1 su bardağı vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
* 2 su bardağı su
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 2 yemek kaşığı toz şeker

Malzemeler: Krema için

* 4 su bardağı süt
* 3 yemek kaşığı nişasta
* 3 yemek kaşığı un
* 1 adet yumurta sarısı
* 4 yemek kaşığı toz şeker
* 100 gram sütlü çikolata (süslemek için)

Hazırlanışı

1. Öncelikle kek için yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpın. Sütü, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Unu azar azar ekleyerek, pürüzsüz bir hamur elde edin. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Pişen keki bir mutfak bezinin üzerine ters çevirip soğumaya bırakın.
2. Vişne sosu için vişneleri, suyu, nişastayı ve şekeri bir tencereye koyun. Kıvam alıncaya kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
3. Krema için sütü, nişastayı, unu ve yumurta sarısını bir tencerede çırpın. Şekeri ekleyin ve orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Soğuyan kremayı, soğuyan kekin üzerine yayın.
4. Soğuyan keki rulo yapın ve üzerine vişne sosunu gezdirin. Üzerini eritilmiş çikolata ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun!