Tarif Hakkında
Bu tarif, kerevizi sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak kadar lezzetli ve sağlıklı bir kereviz yemeği sunuyor. Hafifliği ve besleyici içeriğiyle sofralarınıza renk katacak. Bu enfes yemeği hazırlamak oldukça kolay ve hızlıdır. Aileniz ve misafirleriniz için mükemmel bir seçenek olacaktır. Deneyimli aşçılar için olduğu kadar, mutfakta yeni olanlar için de ideal bir tariftir. Malzemeleri kolayca temin edebilir ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Her lokmada taze ve doğal lezzetlerin tadını çıkaracaksınız.Malzemeler
* 1 adet orta boy soğan* 1 adet orta boy havuç
* 1 adet orta boy patates
* 2 adet orta boy kereviz sapı
* 1/2 adet limon
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1 su bardağı portakal suyu
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 2 çay kaşığı tuz
* 3-4 adet taze kereviz yaprağı
Hazırlanışı
1. Soğanı, havucu ve patatesi küçük küpler halinde doğrayın. Kereviz saplarını da ayıklayıp, orta boy küpler halinde doğrayın.2. Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Doğranmış soğanı ekleyip, pembeleşene kadar kavurun.
3. Havucu ve patatesi ekleyip, 5 dakika daha kavurun. Ardından doğranmış kereviz saplarını tencereye ekleyin ve 2-3 dakika birlikte kavurun.
4. Portakal suyunu, limon suyunu, tuzu ve şekeri tencereye ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra, ateşi kısın ve kerevizler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
5. Pişirme işlemi bitmeden 5 dakika önce taze kereviz yapraklarını ekleyin. Yemeğin kıvamını kontrol edin, gerekirse daha fazla su ekleyebilirsiniz.
6. Ocaktan alın ve sıcak servis yapın. İsterseniz üzerine taze otlar serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun!