Tarif Hakkında

Kim anne köftesinin sıcacık, yumuşacık ve baharatlı tadına hayır diyebilir ki? Ekmek arası mükemmel bir lezzet sunarken, ekmeksiz de enfes bir atıştırmalık. Bu tarifimizle pratik ve lezzetli köfteleri kolayca hazırlayabilirsiniz. Aileniz bu enfes tadı çok sevecek. Hem doyurucu hem de oldukça pratik olan bu tarif, zamanınızın kısıtlı olduğu günler için ideal. Hafta içi akşam yemeklerine veya hafta sonu pikniklerine mükemmel bir alternatif. Malzemeleri bir araya getirip, tarifteki adımları takip ederek kısa sürede lezzetli köfteler hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler

* 500 gram dana kıyma
* 1 adet yumurta
* 1 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
* 2 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1/2 çay bardağı galeta unu
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1/2 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

1. Öncelikle soğanı ve sarımsağı incecik doğrayın veya rendeleyin. Maydanozu da ince ince kıyın. Daha sonra tüm malzemeleri (kıyma hariç) geniş bir kapta iyice karıştırın. Karışımın homojen olmasına dikkat edin. Ardından kıymayı ekleyip, ellerinizle güzelce yoğurun. Köfte harcının iyice özleşmesi için en az 5 dakika yoğurmanız önerilir. Yoğurma işlemi, köftelerin daha lezzetli ve kıvamlı olmasını sağlar. Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlayarak şekil verin. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında veya kızgın yağda kızartarak pişirin. Fırında pişirecekseniz, yaklaşık 20-25 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Kızartarak pişirecekseniz, altın sarısı renk alana kadar kızartın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Hazırladığınız lezzetli anne köftelerini yanında yoğurt, salatayla veya ekmek arası servis edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine acı sos veya ketçap da ekleyebilirsiniz. Özellikle ekmek arası yapılan anne köfteleri, çocukların da çok sevdiği bir lezzettir. Deneyerek kendinize en uygun servisi bulabilirsiniz.