Tavuklu Arabaşı Çorbası İçin Malzemeler

Bu tarifte, lezzetli ve doyurucu bir Arabaşı çorbası hazırlayacağız. Malzemeler oldukça basit ve muhtemelen mutfağınızda zaten mevcut. İşte ihtiyacınız olanlar:
Et Suyu İçin: 2 adet tavuk but, 1,5 litre su, 1 tatlı kaşığı tuz. Tavuk butları iyice yıkandıktan sonra tencereye alınır ve su eklenerek kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra üzerine tuz eklenir ve kısık ateşte yaklaşık 45 dakika pişirilir. Pişen tavuklar sudan alınarak didiklenir. Et suyu ise süzülerek bir kenarda bekletilir.
Arabaşı Çorbası Sosu İçin: 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı biber salçası, 2 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı toz biber. Tereyağı orta ateşte eritildikten sonra un eklenerek sürekli karıştırılarak kavrulur. Daha sonra biber salçası ve baharatlar eklenerek 1-2 dakika daha kavrulmaya devam edilir. Et suyunun bir kısmı yavaş yavaş eklenerek çorbanın kıvamı ayarlanır. Bu işlem sırasında sürekli karıştırılmalıdır, aksi takdirde sos yanabilir. Sosun kıvamı istediğiniz yoğunlukta olunca ateşten alınır.

Arabaşı Çorbasının Hazırlanışı

Didiklenen tavuk eti, hazırlanan sos ve kalan et suyu bir araya getirilir. Kıvamı ince kıvamda olmalı. İstenirse daha koyu kıvam için daha fazla un kullanılabilir. Çorba kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kısık ateşte pişirilir. Sonrasında ocaktan alınır ve sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun! Bu tarifle hazırlayacağınız Arabaşı çorbası, hem lezzetli hem de besleyicidir. Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak enfes bir çorba tarifi. Dilerseniz üzerine taze kıyılmış maydanoz ya da dereotu serperek sunabilirsiniz.

Servis Önerileri

Arabaşı çorbasını sıcak olarak servis etmeniz tavsiye edilir. İsterseniz üzerine bir kaşık yoğurt veya limon suyu ekleyebilirsiniz. Ayrıca yanında ekmek veya pide ile servis edebilirsiniz. Bu tarif oldukça pratik ve kısa sürede hazırlanabilir. Deneyip yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.