Lezzetli Bir Yöresel Tarif: Tavuklu Oladya

Bugün sizlerle farklı ve enfes bir lezzet olan tavuklu oladya tarifini paylaşıyoruz. Bu pratik ve doyurucu tarif, her damak zevkine hitap edecek kadar lezzetli. Malzemeleri kolayca temin edebilir ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Ailenizle birlikte keyifle tüketeceğiniz bu yemeğin tadına doyamayacaksınız. Özellikle öğlen veya akşam yemekleri için ideal bir seçenek olan tavuklu oladya, hem sıcak hem de soğuk olarak servis edilebilir. Hafta sonu kahvaltılarınıza da farklılık katmak için deneyebilirsiniz. Hazırlanışı oldukça basit olduğu için mutfakta yeni olanlar da rahatlıkla yapabilirler. İşte, bu muhteşem lezzeti evinizde hazırlamanız için adım adım tarifi:

Gerekli Malzemeler

Bu enfes oladya için aşağıdaki malzemeleri hazırlayın. Miktarlar 4-6 kişilik bir porsiyon içindir. İhtiyacınız olursa malzemeleri ikiye katlayabilirsiniz. Malzemeleri önceden hazırlayıp, hazırlanış kısmına geçebilirsiniz. Bu sayede daha kısa sürede yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

  • 3 parça tavuk (küp küp doğranmış)
  • 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı mayonez
  • 1/2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 50 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tavuklu Oladyanın Hazırlanışı

Öncelikle tavukları küp küp doğrayın ve hafifçe yağda kavurun. Daha sonra, büyük bir kapta yumurtaları çırpın. Çırpılmış yumurtalara, un, mayonez, yoğurt, tuz, karabiber ve kıyılmış dereotunu ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın. Kavanozda bulunan malzemeler tüm yüzeye yayılmalıdır. Kavrulmuş tavukları da karışıma ekleyin ve tekrar karıştırın. Orta ateşte erittiğiniz tereyağı ve sıvı yağı geniş bir tavaya dökün. Karışımı tavaya kepçe ile koyarak, her iki tarafını da altın sarısı kızarana kadar pişirin. Pişen tavuklu oladyaları servis tabağına alın. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanına salata veya yoğurtla birlikte servis etmek çok lezzetli olacaktır. Afiyet olsun!