Lezzetli Bir Başlangıç: Tavuk Paçası Çorbası

Akşam yemeklerinize enfes bir başlangıç arayışındaysanız, doğru yerdesiniz! Bu tarifle hazırlayacağınız tavuk paçası çorbası, hem hafifliği hem de doyurucu yapısıyla tüm damakları şenlendirecek. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça basit ve her evde kolaylıkla bulunabiliyor. Hazırlanışı ise oldukça pratik. Aileniz ve misafirleriniz bu çorbanın tadına bayılacak! İşte, sıcacık bir akşam için mükemmel bir çorba tarifi...

Gerekli Malzemeler

Aşağıda, nefis tavuk paçası çorbası için gerekli malzemeleri bulabilirsiniz. Malzemeleri temin ettikten sonra, tarifimize göz atarak kolayca hazırlayabilirsiniz. Çorbanın kıvamını ve lezzetini kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Deneyerek, kendi kişisel dokunuşlarınızı ekleyebilirsiniz. Unutmayın, lezzetli yemeklerin sırrı, aşkla ve özenle hazırlanmasındadır.
* 200 gram haşlanmış tavuk eti
* 1 adet yumurta
* 2 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt
* 2 tepeleme yemek kaşığı un
* 3 su bardağı tavuk suyu
* 2 su bardağı su
* 1 çay kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
* 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 2-3 yemek kaşığı sirke
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 çay kaşığı kuru nane
* 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Hazırlanış

Öncelikle, tereyağını tencerede eritin. Sarımsağı ekleyip hafifçe kavurun. Ardından unu ekleyip, kızarana kadar sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. Tavuk suyunu ve suyu yavaşça ekleyin, kesintisiz karıştırarak topaklanmayı önleyin. Kaynamaya başladıktan sonra, haşlanmış tavuk etini ekleyin. Tuz, kırmızı biber ve nane ilave edip, 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Ayrı bir kapta yumurtayı çırpın ve üzerine yoğurdu ekleyip karıştırın. Çorbadan bir kepçe alıp, yumurta-yoğurt karışımına yavaşça ekleyin ve çırpın. Daha sonra bu karışımı çorbaya yavaşça dökün ve sürekli karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin. Son olarak, sirkeyi ekleyin ve ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!