Lezzetli Tavuk İç Harcı

Öncelikle tavuk iç harcını hazırlayalım. 500 gr tavuk göğsünü küçük küpler halinde doğrayın. 1 adet ince doğranmış soğanı 2 yemek kaşığı zeytinyağında hafifçe kavurun. Doğranmış tavukları ekleyin ve 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ile birlikte tavuklar kızarana ve suyunu çekene kadar pişirin. Tavuklar piştikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Bu tarifte, malzemelerin miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha baharatlı bir lezzet tercih ederseniz, karabiber miktarını artırabilirsiniz. Soğuyan tavuk harcını bir kenarda bekletin.

Pürüzsüz Krep Hamuru

Krep hamurunu hazırlamak için 1 su bardağı unu, 1 su bardağı sütü, 2 adet yumurtayı, 1 çay kaşığı tuzu ve 1 çay kaşığı sıvı yağı bir kapta çırpın. Pürüzsüz ve akışkan bir kıvam elde edene kadar iyice çırpın. Hamurun kıvamı çok koyu olursa, biraz daha süt ekleyebilirsiniz. Çok sulu ise az miktarda un ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız krep hamurunu küçük bir kepçe yardımıyla kızgın tavada ince ince pişirin. Pişen krepleri bir kenara alın.

Kremalı Beşamel Sos ve Sunum

Beşamel sosu için, 2 yemek kaşığı tereyağını bir tencerede eritin. 2 yemek kaşığı unu ekleyip, kızarana kadar kavurun. Ardından, 2 su bardağı sütü azar azar ekleyerek sürekli karıştırın. 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber, 1 tutam pul biber ve 1 tutam toz biber ekleyin. Sos kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Soğuyan tavuk harcını beşamel sosla karıştırın. Pişen kreplerin üzerine tavuk-beşamel karışımından koyun, üzerine 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve fırında hafifçe kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Tavuklu Krep Hazır!

Bu enfes tavuklu krep tarifini denedikten sonra, bu kolay ve lezzetli tarifi mutlaka tekrar yapacaksınız! Aileniz ve arkadaşlarınız bu krepler karşısında hayran kalacaklar. Tarifimizdeki malzemeleri ve pişirme sürelerini kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.