Muhteşem Bir Lezzet: Belem Turtası
Bu tarifle, hazırlaması oldukça kolay ve damakta kalıcı bir tatlı hazırlayacaksınız. Malzemeleriniz hazır ise, hemen mutfağa geçebilirsiniz. Bu özel tarif, geleneksel belem tatlısından esinlenerek oluşturulmuş olup, size unutulmaz bir lezzet deneyimi sunacaktır. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes tatlıya bayılacaklar. Hazırlık aşamaları oldukça basittir ve kısa sürede muhteşem bir sonuç elde edeceksiniz. Yumuşacık hamuru ve enfes kremasıyla, bu turtanın tadını uzun süre hatırlayacaksınız. Siz de bu eşsiz deneyimi yaşamak için hemen tarifi deneyin.Gerekli Malzemeler
- 120 mililitre su- 160 gram toz şeker
- 1 adet çubuk tarçın
- 1/2 adet limon kabuğu rendesi
- 250 mililitre süt
- 30 gram un
- 4 adet yumurta sarısı
- 4 parça milföy hamuru
Hazırlanış Aşamaları
1. Öncelikle, su, şeker, tarçın ve limon kabuğu rendesini bir tencerede kaynatın. Karışım kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve 5 dakika daha pişirin.2. Ayrı bir kapta unu ve yumurta sarılarını çırpın. Daha sonra, kaynamış karışımdan bir kepçe alıp, yumurta ve un karışımına yavaşça ekleyin ve çırpmaya devam edin.
3. Hazırladığınız karışımı tekrar tencereye ekleyin ve sürekli karıştırarak, kıvam alıncaya kadar pişirin. Krema kıvamını aldığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
4. Soğuyan kremayı milföy hamurlarının üzerine yayın. Milföy hamurlarını kare veya dikdörtgen şeklinde kesebilirsiniz. Kremayı eşit şekilde dağıtın.
5. Hazırladığınız belem turtasını önceden ısıtılmış fırında, altı kızarana kadar pişirin. Pişme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir.
6. Fırından aldıktan sonra, turtanın biraz soğumasını bekleyin. Ardından, istediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Dilerseniz pudra şekeri veya vanilya sosuyla süsleyebilirsiniz.