Çay Saati için Mükemmel Lezzet: Tarçınlı Elmalı Kurabiye
Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak enfes bir tarçınlı elmalı kurabiye tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif sayesinde, misafirlerinizi veya ailenizi lezzetli ve kokulu bir ikramla şımartabilirsiniz. Hazırlaması oldukça pratik olan bu kurabiyeler, hem görüntüsü hem de tadıyla damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak. İşte, çayınızın yanında tadına doyamayacağınız elmalı ve tarçınlı kurabiyelerin tarifi…Malzemeler: Kurabiye Hamuru İçin
* 3 su bardağı un* 250 gram tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
* 1 yemek kaşığı yoğurt
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 kahve fincanı pudra şekeri
Malzemeler: Elmalı Karışım İçin
* 3 adet elma (soyulmuş ve rendelenmiş)* 1 tatlı kaşığı tarçın* 1 çimdik tuz
* 1 çay bardağı şeker
Hazırlanışı: Adım Adım Tarçınlı Elmalı Kurabiye
1. Öncelikle derin bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam edin. Ardından kabartma tozunu ve unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru fazla yoğurmayın.2. Ayrı bir kapta rendelenmiş elmaları, tarçın, şekeri ve tuzu iyice karıştırın. Elmalı karışımı hazırladığınız kurabiye hamuruna ekleyip hafifçe karıştırın. Çok fazla karıştırmamaya dikkat edin, aksi takdirde kurabiyeler sertleşebilir.
3. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yuvarladığınız kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika altın sarısı renk alana kadar pişirin.
4. Fırından çıkardıktan sonra kurabiyelerin tamamen soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!