Muhteşem Bir Lezzet: Tahinli Muhallebili İrmik Helvası

Sıkıcı irmik tatlılarından sıkıldınız mı? O zaman bu tarif tam size göre! Unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşamanızı sağlayacak, enfes bir tahinli muhallebili irmik helvası tarifiyle karşınızdayız. Aileniz ve misafirleriniz bu özel tatlıya bayılacaklar. Hazırlığı oldukça pratik ve malzemeleri de kolayca bulunabiliyor. Hem sıcak hem de soğuk olarak servis edebilirsiniz. Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olacak bu helvayı denemeden geçmeyin! Özel günlerinizde de şık bir sunumla ikram edebilirsiniz.

İrmik Helvası İçin Malzemeler

* 3 yemek kaşığı tereyağı
* 3 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 su bardağı irmik
* 3/4 su bardağı şeker
* 1 su bardağı su
* 1 su bardağı süt

Kremalı Muhallebi İçin Malzemeler

* 750 mililitre süt
* 1 kahve fincanı un
* 1 kahve fincanı nişasta
* 2 kahve fincanı şeker
* 1/2 su bardağı tahin

Hazırlanışı

Öncelikle i̇rmik helvası için; tereyağı ve sıvı yağı tencerede eritin. İrmiği ekleyip, altın sarısı renk alana kadar kavurun. Şekeri ve suyu ekleyip karıştırarak, suyunu çekene kadar pişirin. Son olarak sütü ilave edip, sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Ayrı bir tencerede, muhallebi için sütü kaynatın. Un, nişasta ve şekeri karıştırıp, kaynar süte azar azar ekleyin. Kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tahini ekleyip, iyice karıştırın. Hazırladığınız i̇rmik helvasını servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız tahinli muhallebiyi dökün. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!