Lezzetli Bir Başlangıç: Süzme Mercimek Çorbası

Akşam yemeklerinize enfes bir başlangıç yapmak için mükemmel bir tarifimiz var! Bu süzme mercimek çorbası, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. İçindekiler oldukça basit ve her evde kolayca bulunabiliyor. Çorbanın kıvamı ve lezzeti, malzemelerin doğru oranda kullanılmasına bağlı. Sıcak servis edildiğinde, harika bir aroma yayıyor ve damak tadınıza muhteşem bir deneyim sunuyor. Özellikle soğuk havalarda içinizi ısıtacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlık aşamaları oldukça basit ve kısa sürede enfes bir çorba sofranızda yerini alacak.

Malzemeler: İhtiyacınız Olanlar

Sebze ve Bakliyatlar:

* 500 gram kırmızı mercimek* 1 adet kuru soğan
* 2 adet havuç
* 1 adet patates
* 1 adet limon

Baharat ve Yağlar:

* 25 gram tereyağı
* 25 gram sıvı yağ
* 50 gram un
* 500 mililitre et suyu veya tavuk suyu
* 500 mililitre mercimek suyu (isteğe bağlı)
* 500 mililitre su
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* ½ çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı: Adım Adım Tarif

Öncelikle, soğanı ve havucu küçük küpler halinde doğrayın. Patatesi de küp doğrayın. Bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı ekleyip eritin. Soğanı ekleyip, pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra havuç ve patatesi ekleyip 5 dakika kadar daha kavurun. Kırmızı mercimekleri ekleyin ve 1 dakika kadar kavurun. Et suyu, mercimek suyu ve suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Kısık ateşte, mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra, limon suyunu ekleyin ve çorbayı blenderdan geçirerek püre haline getirin. İsteğe bağlı olarak, çorbanın kıvamını ayarlamak için biraz daha su ekleyebilirsiniz. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!