Lezzetli Bir Patates Salatası

Bu tarifle, her öğüne uygun, doyurucu ve lezzetli bir süzme soslu patates salatası hazırlayabilirsiniz. Hem hafif öğünlerde hem de ana yemek yanında mükemmel bir seçenektir. Salatanın kıvamını ve lezzetini dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Daha yoğun bir tat için süzme miktarını artırabilir, daha hafif bir salata için azaltabilirsiniz. Kornişon turşularını tercih etmeseniz de olur. Onun yerine başka turşu çeşidi ya da kapya biber gibi malzemeler ekleyebilirsiniz. Taze otlar, salatanın aromasını zenginleştirecektir. Deneyerek kendinize özel bir tat yaratabilirsiniz. Hazırlanması oldukça kolaydır ve kısa sürede sofranızı süsleyecek bir lezzete kavuşabilirsiniz. Afiyet olsun!

Süzme Sos Hazırlama

Öncelikle süzme sosu hazırlayalım. Bir kapta 250 gram süzme yoğurdu, 1 tatlı kaşığı hardalı, incecik kıyılmış 1 diş sarımsağı, 3 dal ince kıyılmış dereotunu ve 4 yemek kaşığı sirkeyi iyice karıştırın. Süzme yoğurdun kıvamını beğeninize göre ayarlamak için, daha yoğun bir kıvam için biraz daha yoğurt ekleyebilirsiniz. Sirke miktarını da damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Elde ettiğiniz sosu bir kenara alın.

Salata Malzemelerinin Hazırlanması

750 gram bebek patatesi haşlayın. Haşlanan patatesleri küçük parçalar halinde doğrayın. 1 adet havucu küp küp doğrayın. 1 su bardağı bezelyeyi haşlayın veya konserve bezelye kullanın. 10 adet kornişon turşusunu da küçük parçalar halinde doğrayın. Tüm malzemeleri geniş bir kapta birleştirin.

Patates Salatasını Birleştirme

Hazırladığınız süzme sosunu patates, havuç, bezelye ve turşuların üzerine dökün. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Salatanızı en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Bu sayede tatlar birbirine daha iyi karışacak ve salata daha lezzetli olacaktır. Servis yapmadan önce tekrar karıştırarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler

  • 250 gram Süzme Yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı Hardal
  • 1 diş Sarımsak
  • 3 dal Dereotu
  • 4 yemek kaşığı Sirke
  • 750 gram Bebek Patates
  • 1 adet Havuç
  • 1 su bardağı Bezelye
  • 10 adet Kornişon Turşu