Muhteşem Bir Lezzet: Supangleli Yalancı Tavuk Göğsü

Tadı damağınızda kalacak enfes bir sütlü tatlı tarifiyle karşınızdayız! Bu kolay ve pratik yalancı tavuk göğsü tarifiyle, sevdiklerinizi mutlu edecek, unutulmaz bir lezzet şöleni yaşayacaksınız. Hazırlık aşamaları oldukça basit ve kısa süre içinde bu muhteşem tatlıyı sofranızda ağırlayabilirsiniz. İşte, enfes supangleli yalancı tavuk göğsü tarifinin detayları... Malzemeler oldukça yaygın ve kolay bulunabilen türden. Tarifin lezzetini artıran en önemli faktör ise, kullanılan malzemelerin kalitesi ve tazeliğidir. Hazırlamak için sabırsızlanacağınızdan eminiz!

Gerekli Malzemeler

Vanilyalı Krema İçin:

* 100-125 gram tereyağı veya margarin
* 1 su bardağı un
* 1 litre süt
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 paket vanilya

Çikolatalı Supangle Katmanı İçin:

* 2,5 su bardağı süt
* 1 adet yumurta sarısı
* 3 yemek kaşığı toz şeker
* 2 yemek kaşığı kakao
* 2 yemek kaşığı un
* 40 gram çikolata (bitter veya sütlü tercihe bağlı)
* 1/2 çay bardağı su

Hazırlanış Aşamaları

Vanilyalı Kremanın Hazırlanması:

Öncelikle, tereyağını orta ateşte eritiyoruz. Eriyen tereyağına unu ekleyip, sürekli karıştırarak 1-2 dakika kavuruyoruz. Daha sonra sütü yavaş yavaş ekleyip, koyulaşana kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Şekeri ve vanilyayı da ekleyip, karıştırmaya devam ediyoruz. Krema kıvamını alınca ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan krema, yalancı tavuk göğsümüzün alt katmanını oluşturacak.

Çikolatalı Supangle Katmanının Hazırlanması:

Bir kapta yumurta sarısını ve şekeri çırpıyoruz. Diğer yandan, küçük bir tencerede sütü ısıtıyoruz. Isınan süte kakao ve unu ekleyip, sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kaynama noktasına geldiğinde ocaktan alıyoruz ve içine çikolatayı ekleyip eritiyoruz. Erimiş çikolatalı karışımı yumurta sarılı karışıma yavaşça ekleyip, iyice karıştırıyoruz. Bu karışım, supangleli yalancı tavuk göğsümüzün üst katmanını oluşturacak.
Soğuyan vanilyalı kremayı bir kaba boşaltın. Üzerine çikolatalı supangle karışımını dökün ve hafifçe karıştırın. Buzdolabında en az 2 saat soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!