Sulu ve Lezzetli Bir Et Yemeği
Dana eti, havuç, patates ve bezelyenin muhteşem uyumuyla hazırlanan bu orman kebabı tarifi, hem pratik hem de son derece lezzetli. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes yemeğe bayılacak. Özellikle soğuk kış günlerinde sıcak bir yemek arayanlar için ideal bir seçenek. Hazırlaması oldukça kolay ve malzemeleri de her yerde bulunabilecek türden. Bol sulu ve yumuşak et dokusuyla damak çatlatan bir lezzet deneyimi yaşamanızı sağlayacak. Tarifimizde kullandığımız baharatlar, etin lezzetini daha da ortaya çıkarıyor. Siz de bu tarifi denediğinizde, yemeğin ne kadar kolay ve hızlı hazırlandığını göreceksiniz.Malzemeler
* 500 gram dana kuşbaşı et* 2 adet orta boy soğan (küp doğranmış)
* 2 adet havuç (küp doğranmış)
* 2 adet patates (küp doğranmış)
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 2 yemek kaşığı un
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 kase bezelye (dondurulmuş veya taze)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1/4 çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
1. Öncelikle, derin bir tencerede 3 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın. Dana kuşbaşı etleri ekleyin ve her tarafı kızarana kadar kavurun. Soğanları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.2. Daha sonra, havuç ve patatesleri ekleyin ve 5 dakika kadar birlikte kavurun. Domates salçasını ilave edip 1 dakika daha kavurun.
3. Üzerine unu ekleyip, sürekli karıştırarak 1 dakika daha kavurun. Tuz, karabiber ve kekiği ekleyin.
4. 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip, bezelyeleri de tencereye atın. Kapağı kapatıp, orta ateşte etler yumuşayana ve su azalana kadar pişirin (yaklaşık 45-60 dakika).
5. Pişirme süresi sonunda, 1/4 çay bardağı zeytinyağını ekleyin ve karıştırın. Servis yapmadan önce, istenirse üzerine taze kekik serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun!