Lezzetli Bir Patlıcan Yemeği: Zeytinyağlı Paçası

Pratik ve farklı bir sebze yemeği arayışındaysanız, bu zeytinyağlı patlıcan paçası tarifi tam size göre! Bu tarif, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Taze ve mevsim sebzelerinin buluşmasıyla ortaya çıkan bu eşsiz lezzeti, sevdiklerinizle paylaşmak isteyeceksiniz. Hazırlaması oldukça kısa süren bu tarif, hem hafta içi akşam yemekleri hem de hafta sonu brunchları için ideal. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa bir süre içinde sofranızı süsleyecek bu enfes yemeğin tadını çıkarabilirsiniz. Sıcacık ekmekle birlikte servis ederek tadını daha da artırabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak!

Gerekli Malzemeler

* 4 adet patlıcan
* 1 adet orta boy soğan
* 3 adet yeşil biber
* 7 diş sarımsak
* 2 adet domates
* 5 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay bardağı sıcak su
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 4 yemek kaşığı sirke
* 1 tutam maydanoz

Zeytinyağlı Patlıcan Paçası Nasıl Yapılır?

Öncelikle patlıcanları yıkayıp küp küp doğrayalım. Soğanı ve yeşil biberleri de ince ince doğrayalım. Sarımsakları ezip, domatesleri küçük parçalar halinde doğrayalım. Derin bir tencerede zeytinyağını ısıtıp, soğanları ve yeşil biberleri pembeleşene kadar soteleyelim. Ardından sarımsakları ekleyip bir dakika daha kavuralım. Küp doğranmış patlıcanları tencereye ekleyip, ara sıra karıştırarak 5 dakika kadar soteleyelim. Domatesleri, tuzu, karabiberi ve sıcak suyu ekleyip, kısık ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar pişirelim. Pişirme işlemi yaklaşık 15-20 dakika sürer. Piştikten sonra sirkeyi ve maydanozu ekleyip karıştıralım. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!