Lezzetli Bir Başlangıç: Zeytinyağlı Kapya Biber Dolması

Yaz sofralarının vazgeçilmez lezzeti zeytinyağlılara farklı bir tat katacak tarifimizle karşınızdayız. Bu enfes kapya biber dolması, misafirlerinizi ve ailenizi büyüleyecek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede enfes bir zeytinyağlı kapya biber dolması elde edeceksiniz. Dilerseniz yanında yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler ve Hazırlık

Tarifimiz için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 12 adet büyük boy kırmızı kapya biber, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 adet büyük boy soğan, 1 su bardağı pirinç, 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı kuru nane, 1 çay kaşığı yenibahar, ½ çay kaşığı tarçın, 1 yemek kaşığı kuş üzümü, 1 su bardağı sıcak su ve ½ su bardağı soğuk su. Öncelikle, biberleri yıkayıp temizleyin ve sap kısımlarını keserek içlerini temizleyin. Soğanı ince ince doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Daha sonra pirinci ekleyip birlikte kavurun. Fıstık, baharatlar ve kuş üzümünü de ekleyerek karıştırın. Sıcak suyu ilave edip, pirinçler yumuşayana kadar pişirin.

Dolma Hazırlığı ve Pişirme

Pişen harcı biberlerin içine doldurun ve tencereye dizin. Üzerlerine kalan soğuk suyu ekleyin. Düşük ateşte, biberler yumuşayana ve su çekene kadar pişirin. Pişirme süresi biberlerin büyüklüğüne göre değişebilir, yaklaşık 45-60 dakika arasında sürebilir. Piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Bu pratik ve lezzetli zeytinyağlı kapya biber dolması tarifiyle sofralarınız daha da zenginleşecek. Deneyip, yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!




Servis Önerileri

Hazırladığınız zeytinyağlı kapya biber dolmasını sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanında yoğurt, cacık veya limonlu salata tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun!