Tarif Hakkında
Bu tarifle hem görüntüsüyle göz kamaştıran hem de protein değeri yüksek lezzetli bir yemek hazırlayacaksınız. Zerdeçallı nohutlu tavuk, baharatların muhteşem uyumu ve yumuşak dokusuyla damakları şenlendirecek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem hafta içi akşam yemekleri hem de hafta sonu özel günler için ideal bir seçenek. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes tadı çok sevecek. Sadece birkaç malzemeyle hazırlayabileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Pratikliği ve lezzetiyle sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Hem sağlıklı hem de doyurucu bir yemek arayışındaysanız, doğru yerdesiniz!Malzemeler
* 2 adet tavuk göğsü* 1 adet kuru soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı taze zencefil
* 3 yemek kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı haşlanmış nohut* 1 su bardağı Hindistan cevizi sütü
* 1 çay kaşığı zerdeçal* 2 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 tutam taze kişniş
Hazırlanışı
1. Öncelikle soğanı ve sarımsağı incecik doğrayın. Zencefili rendeleyin. Tavuk göğüslerini küp küp doğrayın. Bir tencereye tereyağını alın ve eritin. Soğanı ve sarımsağı ekleyip hafifçe kavurun. Ardından tavukları ekleyin ve her tarafı kızarana kadar pişirin. Zencefili, zerdeçalı, tuzu ve karabiberi ilave edip, iyice karıştırın.2. Haşlanmış nohutları ve Hindistan cevizi sütünü ekleyip, orta ateşte 15-20 dakika kadar pişirin. Sosu koyulaşana ve tavuklar iyice pişene kadar pişirmeye devam edin. Pişirme süresi, tavukların büyüklüğüne bağlı olarak değişebilir. Tavukların iyice pişmiş olduğundan emin olun.
3. Pişen zerdeçallı nohutlu tavuk yemeğini, taze kişniş ile süsleyerek servis edin. Bu lezzetli yemeği pilav, bulgur pilavı veya patates püresi ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!