Lezzetli Yüksük Çorbası

Bu enfes yüksük çorbası tarifi, eşsiz lezzeti ve dokusuyla sofralarınızın yeni favorisi olacak. Hazırlığı oldukça pratik olan bu çorbayı, az malzemeyle kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu çorbanın tadına bayılacak. Sıcacık bir kış gününde veya soğuk bir akşamda içinizi ısıtacak mükemmel bir seçenek. Özellikle soğuk havalarda tüketildiğinde vücudunuza güç verecek besleyici bir yemektir. Tarifimizi adım adım takip ederek siz de bu lezzeti deneyimleyebilirsiniz. Hazırlık aşamalarını dikkatlice okuyarak en güzel sonucu elde edeceksiniz. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

Bu enfes yüksük çorbası için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1/2 kilogram mantı, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 2 yemek kaşığı biber salçası, 2 tatlı kaşığı kuru nane, 4 diş sarımsak, 1 litre et suyu, 1 yemek kaşığı sumak ekşisi, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı. Malzemeleri temin ettikten sonra, tarifi adım adım uygulamanız yeterli olacaktır. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, yorumlar kısmından bize ulaşabilirsiniz. Tarifimizin tadına baktıktan sonra, siz de deneyimlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, tereyağını ve zeytinyağını bir tencerede eritin. Daha sonra biber salçasını ekleyerek 1-2 dakika kavurun. Sarımsakları ince ince kıyıp salçaya ekleyin ve kısık ateşte 1 dakika daha kavurun. Haşlanmış nohutları ve et suyunu tencereye ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra, mantıları çorbaya ilave edin. Kuru naneyi ve sumak ekşisini ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar 10-15 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edin. Çorbanızı sıcak servis edin. İsterseniz üzerine taze maydanoz veya pul biber serpebilirsiniz. Afiyet olsun!