Bu tarifle hazırlayacağınız yılbaşı pastası, misafirlerinizi büyüleyecek kadar lezzetli. İşte ihtiyacınız olan malzemeler: Öncelikle kek için; 4 adet yumurta, 1 su bardağı (2 parmak eksik) şeker, 1 su bardağı (2 parmak eksik) un, 2 yemek kaşığı mısır nişastası, 2 yemek kaşığı kakao, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 5 yemek kaşığı su, yarım paket kabartma tozu ve 1 paket vanilin gereklidir. Ardından krema için; 2 su bardağı süt, 2,5 yemek kaşığı şeker, 2 tepeleme yemek kaşığı un, 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta, 1 paket vanilin ve 1 yemek kaşığı tereyağı hazır bulundurmalısınız. Son olarak çikolatalı ganaj için ise; 100 mililitre süt kreması ve 100 gram bitter çikolata gerekiyor. Malzemeleriniz hazır olduğuna göre, enfes yılbaşı pastasınızı yapmaya başlayabilirsiniz. Unutmayın, ölçülerdeki hassasiyet lezzetteki başarının anahtarıdır.
Yılbaşı Pastası Hazırlanışı: Kek
Öncelikle kek hamurunu hazırlayalım. Yumurta ve şekeri mikser ile köpürene kadar çırpın. Daha sonra sıvı yağ ve suyu ekleyerek çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta unu, mısır nişastası, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın. Kuru malzemeleri yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyin ve mikserle düşük devirde karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kalıba dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişen kekin soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra pastanızı istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Yılbaşı Pastası Hazırlanışı: Krema ve Ganaj
Kekiniz soğurken, kremasını hazırlayabilirsiniz. Bir tencerede süt, şeker, un, nişasta ve vanilyayı karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp tereyağını ekleyin ve karıştırın. Soğumaya bırakın. Çikolatalı ganaj için; süt kremasını bir tencerede ısıtın. Isınan kremayı doğranmış bitter çikolatanın üzerine dökün ve eriyene kadar karıştırın. Soğuyan kremayı kekin üzerine yayın. Üzerine çikolatalı ganajı gezdirin ve dilediğiniz gibi süsleyin. Artık enfes yılbaşı pastasınız hazır! Afiyet olsun!